In deze blogpost deel ik met jou enkele fouten die vaak voorkomen tijdens het spelen. Maar hoe kan je het dan op een goede manier doen? Ik geef je bij elke fout een alternatief zodat je weet hoe je het wel goed kan doen.

Eerste fout: Speeltjes laten liggen.

Oplossing: Veel eigenaars laten het speelgoed van hun kat altijd gewoon op de grond liggen. Dit is heel gemakkelijk opgelost. Stop al het speelgoed in een doos, en geef je kat elke dag enkele speeltjes. Ruim dan ook steeds de vorige speeltjes weer op. Zo laat je de “prooien” van je kat niet liggen.

Tweede fout: Spelen met je handen.

Oplossing: Speel jij soms met je handen met je kat? Heel schattig bij een klein kitten, maar als je kat straks 5 kilo weegt dan is het niet meer zo leuk. Gebruik eens bijvoorbeeld een speelhengel! Zo is er wat meer afstand tussen jou en je kat.

Derde fout: Onvoldoende afwisselen.

Oplossing: Zorg voor afwisseling in het speelgoed van je kat. Wissel speeltjes met geur af met speeltjes die bewegen zoals een hengel. Ook in locatie van het spelen kan je afwisselen zodat het niet altijd hetzelfde is.

Vierde fout: Meerdere katten samen laten spelen.

Oplossing: Speel jij met al je katten tezamen? Probeer dan eens om met alleen te spelen met je katten. Dus met elke kat apart een speelmomentje voorzien.

Vijfde fout: Niet dagelijks spelen.

Oplossing: Oeps, durf jij zeggen hoe vaak je met je kat speelt? Het is aangeraden om 3 tot 5 keer per dag enkele minuten te spelen. Het hoeft dus helemaal niet lang te duren.

Write A Comment

This function has been disabled for MIAUW - kattentrimmer .