Heeft je kat last van pijnlijke klitten, een vuile vacht, rondvliegende kattenharen? Ook ziekte en ouderdom kunnen ervoor zorgen dat een kat zijn vacht niet meer goed kan onderhouden. Laat de vacht van je kat regelmatig onderhouden om vervilting en knopen te vermijden. Een trimbehandeling omvat het verwijderen van alle vilt en knopen en het volledig kammen van de vacht. Indien nodig en indien de kat het toelaat kan ik ook de nagels knippen, de oren en ogen reinigen en een sanitaire trim doen.

Knopen en vilt gaan niet vanzelf weg, dus hulp is hierbij gewenst. De viltplekken worden doorgaans plaatselijk geschoren. Zo kunnen de huid en de vacht zich weer herstellen en kan uw kat zich weer zonder pijn bewegen. Bij vilt is kammen geen optie meer. Het zou echt niet katvriendelijk zijn om dit te proberen uitkammen en uitpluizen.

Mijn visie is huid- en vachtvriendelijk trimmen, maar vooral katvriendelijk. Het is belangrijk om altijd met rust en ruimte te werk te gaan. Katten zijn zeer stressgevoelig en nemen onze negatieve energie over. Ik werk steeds met veel geduld en liefde. Aarzel niet om een afspraak te maken. Samen zoeken we naar een goede oplossing om de vacht van je kat weer in orde te brengen. Elke kat verdient een pijnvrije vacht!

• Trimbehandeling in trimsalon (Asse)
Door de coronacrisis heb ik een contactloos trimsalon geopend bij mij thuis. Zo kan ik jullie katten op een veilige manier verzorgen. Je kan zelf niet aanwezig zijn tijdens de trimbehandeling. Ik neem het mandje aan de deur aan. Indien mogelijk film ik voor jou een stukje van de trimbeurt.

Lusthuizenstraat 18, 1731 Asse (Zellik)

• Trimbehandeling bij dierenarts (Vilvoorde en Affligem)
Ik werk samen met dierenartsencentrum Coranimo in Vilvoorde en met dierenarts Animell in Affligem.  Je kan bij mij een afspraak inplannen voor een trimbehandeling in deze dierenartsenpraktijken. Je kan de trimafspraak ook combineren met een dierenartsbezoek (bijvoorbeeld voor de jaarlijkse vaccinaties). Ook katten die enkel te behandelen zijn onder lichte sedatie of narcose kunnen wij op deze manier verder helpen.

Dierenartsencentrum Coranimo: Arendlaan 69, 1800 Vilvoorde (https://www.coranimo.be/)
Dierenarts Animell: Langestraat 252, 1790 Affligem (https://www.animell.be/)

• Trimbehandeling aan huis
Ben je moeilijk te been? Heb je geen eigen vervoersmiddel? Lukt het écht niet om je kat in een reismandje te krijgen? Geen probleem, want ik kom ook aan huis om je kat te trimmen. Dit doe ik in de ruime regio rond Asse. Dit gebied omvat onder meer Wemmel, Merchtem, Meise, Opwijk, Dilbeek, Ternat en Grimbergen. Woon je verder? Geen probleem, ik kom ook daar graag langs. In Brussel doe ik geen huisbezoeken. Let op, ik geef meestal de voorkeur aan een afspraak in mijn trimsalon. De reden hiervoor is dat bijna alle katten zich op een onbekende locatie veel gemakkelijker en met minder stress laten verzorgen. Indien je graag een huisbezoek wenst, neem dan even rechtstreeks contact met me op om samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

This function has been disabled for MIAUW - kattentrimmer.